Dam
Banner 08

Match två spelades borta mot Rönninge

Publicerad 2022-03-28 10:34
Säsongens andra match spelades återigen på borta plan och den här kvällen var det Div 3 laget Rönninge/Salem som stod för motståndet. En mycket nyttig match mot ett motstånd som var skickliga i sina omställningar.

Rönninge/Salem - Åkersberga-Österåker United 4-3 (2-0)

Säsongens andra match spelades återigen på borta plan och den här kvällen var det Div 3 laget Rönninge/Salem som stod för motståndet. En mycket nyttig match mot ett motstånd som var skickliga i sina omställningar.


Halvlek 1.

Vi står för en bra första halvlek sett till flera skeden och delar i spelet, där framförallt vår speluppbyggnad och förhindra speluppbyggnad har starka ljusglimtar. I vår speluppbyggnad är vi bra på att spela fram bollen effektivt och kontrollerat, vilket gör att vi kommer i flera bra situationer för skapa avslutssituationer och mål. Försvarsmässigt gör vi det många gånger riktigt bra där vi stoppar spel framåt och vi kan vinna bollen högt.

Våra motståndare var under matchen skickliga i sina kontringar och utnyttjar det effektivt och kan göra två mål under den första halvleken. Tyvärr får Sophie kliva av matchen efter att hon gjort en riktigt bra räddning men i samband med den vred hon till foten.


Halvlek 2.

Den andra halvleken blir mer öppen då båda lagen tröttnar och inte orkar stänga till ytorna i försvarsspelet, det ger ännu fler situationer för bådalagen att skapa målchanser. Första målet i den andra halvleken gör Rönninge när de fångar upp ett tillbaka spel från vår sida och kan rulla in den i målet. Vi reducerar till 1-3 när Q kan sätta bollen efter inspel från Filippa. N. Rönninge gör 1-4 ganska snabbt efter vår reducering när de spelar loss bollen och från kanten kan sätta in bollen. Våra tjejer fortsätter och trummar på och vi reducerar till 2-4 när Q gör sitt andra mål och där Filippa N passar. 3-4 kommer när Filippa. N är sist på bollen efter en hörna.

Under den andra halvleken skapar vi flera bra chanser för att göra fler mål. Samtidigt har Rönninge flera farliga kontringar för att utöka sin ledning.


Kommentar från Alexandra Ebenfelt

Vi är ett nytt lag som håller på att lära känna varandra och spela tillsammans. Vi gör många bra saker, kämpar som ett lag och lyckas spela fram till flera målchanser. Det var skönt att vi tillslut lyckades få in några bollar också! Vi får fokusera på nästa match, ta med det v gjorde bra och öva mer på det vi inte riktigt fick till.


Kommentar från Johan Runnander

En nyttig match där vi fick många svar i vart vi står och vad vi behöver lägga extra fokus på för att höja i vårt spel.

Vi har en mycket hög högsta nivå, en nivå där vi gör det riktigt bra. Samtidigt är vår lägsta nivå för lågt och något vi behöver arbeta upp.

Kul att se att vi som lag kämpar hela matchen igenom, att vi fortsätter försöka göra det vi tränat på. Vilket också leder till att vi är väldigt nära att jobba ifatt från 0-3 och 1-4 underläge i matchen. Här ska tjejerna och laget ha credd för arbetsinsatsen och inställningen att fortsätta försöka.
Md pulsenpng
Md logo doker
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub