Dam
Banner 08

Första seriematchen för Juniorlaget

Publicerad 2022-04-19 13:44
Aik hemma
Stina Harglin guidar sina lagkamrater
Resultatmässigt en tuff match, men där spelet visade mer än resultatet

Åkersberga-Österåker United - AIK FF 0-4 (0-3)

Resultatmässigt blev det en tuff match i hemma premiären mot AIK. Slutresultatet skrevs till 0-4, men där spelet visade mer än resultatet.


Första halvleken

Vi inleder matchen riktigt bra där vi spelar bollen till och med varandra, vilket även leder till att vi skapar en första chans som AIK:s målvakt kan plocka in. Tyvärr tappar vi vårt passningsspel efter chansen och börjar mer spela långa bollar mot kortsidorna utan att vi som lag agerar utifrån det. AIK tar därefter ledningen tidigt i den första halvleken och vi blev mer individuella i vårt spel både offensivt och defensivt, det leder till att vi får jobba väldigt hårt och vi blir väldigt trötta som lag och individuellt. Innan första halvlekens slut gör AIK både 0-2 och 0-3.


Andra halvleken

Den andra halvleken blir betydligt bättre, speciellt vårt anfallsspel blir bättre. Vi spelar mer för och med varandra och kan hitta fler passningar mellan varandra. Vi skapar under den andra halvleken flera bra chanser för att sätta första målet, här gör AIK:s målvakt flera bra räddningar och kan avstyra chanserna. AIK kan göra 0-4 i mitten av den andra halvleken, vilket även blir slutresultatet i matchen.


Sammanfattning & kommentar från Johan

"En match som visar att vi behöver spela fler matcher för att vi som lag ska bli mer samspelta, men även att vi individuellt ska komma in i matchtempo"

"Vi skapar bra med chanser idag och det både genom samarbete och individuellt starka prestationer. Jag är glad och stolt över att vi som lag fortsätter hela matchen igenom för att skapa chanser"

"Fortsätter vi med samma attityd med att göra våra aktioner så kommer vi fortsätta skapa chanser och målen kommer att komma"

"Som lag börjat arbeta med ett annat arbetssätt än vad tjejerna är vana med, vi kommer för varje match och träning att bli bättre och bättre.

"Redan i den här matchen gav det i vissa sekvenser resultat, vi ska fortsätta jobba hårt och gemensamt så kommer det att komma mer och mer."

"Inget kommer gratis, utan att allt som är värt att kunna kommer vi behöva jobba hårt för och vi kommer behöva peppa och stötta varandra"


Md pulsenpng
Md logo doker
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub